Diners - do 12 rata bez kamata
 
 

 

 


DC Travel i Lufthansa Vas časte ulaskom u Business Class Lounge:
 
Za svaku kupljenu Lufthansinu interkontinentalnu zrakoplovnu kartu u DC Travelu, za putovanje u ekonomskoj klasi, dobivate ulaznicu za Lufthansa Business Class Lounge!   


U DC Travelu sve aranžmane, kao i zrakoplovne karte možete kupovati i plaćati Diners kreditnom karticom na 12 rata!
tel: 01 4929 210
travel@dctravel.hr

separator separator separator
Moj račun

Karneval u Toskani i Firenci

KARNEVAL U TOSKANI i FIRENCI

Izlet vlakom u Firencu – najbolje od najboljeg!

Posjetite vrhunski karneval u Viareggiu, garantirani polazak

04.03. - 06.03.2016.

3 dana / 2 noćenja

Cijena aranžmana po osobi: 1.290 knMoguć polazak iz Čakovca i Varaždina bez doplate.

Uključene večere u cijenu putovanja.

„Mi jedini vas vodimo po Firenci sa slušalicama, tako da se nesmetano možete slikati, okretati se i pratiti tumačenje našeg lokalnog vodiča“

 

1.dan     ZAGREB/RIJEKA – BOLOGNA – MONTECATINI TERME

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  5.30 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke s sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 8.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja do najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu, BOLOGNE. Po dolasku, zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Uživanje u arkadama nadsvođenim ulicama, starim ciglenim kućama s drvenim krovovima i stupovima, šarenim prozorima, restoranima iza čijih stakala možete vidjeti kako žene ručno i pred vama mijese tijesto i paštu i pripremaju tagliatelle. Mogućnost odlaska na jedan ulični mercato, plac, tržnicu, gdje vladaju ulični prodavači orašastih plodova, paprika, patliđana i ostalih povrtnih čuda. Uživanje u ulici koja krije barove i trgovine pršuta i maslina. Savjetujemo posjet najstarijoj medicinskoj učionici – Teatro anatomico. Nastavljamo putovanje prema Montecatini termama. Smještaj u hotel. Stižemo oko 19.00 sati a večeru planiramo u 20.30 sati. Večera u termama sastoji se od paste, glavnog jela i deserta. Svakako nije švedski stol ali bude sasvim dovoljno. Predlažemo šetnju i čašu vina. Noćenje.

2.dan     VIAREGGIO – Završna ceremonija karnevala

Doručak. Ujutro krećemo sa pratiteljem putovanja na izlet vlakom u Viareggio. Osim uobičajene maskirane povorke, zanimljiva je posebna karnevalska ponuda, koja u te dane postoji u restoranima kao i čitav muzej posvećen karnevalu Citadella del Carnevale di Viareggio. Tu postoji i jedna loša strana: plaća se ulaznica za gledanje maskirane parade. Jedan od najvećih karnevala u Italiji započeo je s tradicijom 1873. godine. Njegov zaštitni zrak su goleme lebdeće lutke izrađene od papira. Karneval u Viareggiu jedna je od najznačajnijih proslava u Italiji. U 2011. više od 300 000 ljudi posjetilo je Viareggio.  To je svakako iskustvo koje nećete zaboraviti. Pluta, maske, hrana, glazba sve na jednom mjestu, u Viareggiu u Italiji. Povratak u Montecatini terme vlakom. Večera u hotelu. Noćenje.

3.dan     MONTECATINI TERME – FIRENCA – RI/ZGB

Ujutro sa pratiteljem putovanja krećemo na vlak TRENI ITALIA (vlak vozi sat vremena) u Firencu, glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Zašto vlakom? Zato jer želimo osjetiti Italiju, talijanski jezik i tipičnu svađu oko mjesta u vlaku. Bit će zanimljivo! Izlazimo na stanici Santa Maria Novella, gdje nas čeka naša lokalna vodička. Poludnevni razgled grada: katedrala - krstionica - Giottov zvonik - crkve Santa Croce - Medičejske grobnice - crkva San Lorenzo - Ponte Vecchio - Piazza della Signoria. Svoje slobodno vrijeme možete utrošiti na šetnju preko pitoresknog mosta Ponte Vecchio krcatog zlatarskim i draguljarskim radnjama, do palače Pitti i vrtova Boboli te potom, primjerice, otići do nedalekog kafića Hemingway na koju od tamošnjih 20 vrsta kave ili njihov poznati popodnevni čaj s raznim vrstama čokoladnih slastica, među kojima je i originalna čokoladna juha... A možete baš tamo, poput kakvog pravog Firentinca, pijuckati desertno Vin Santo i u njega umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Ponavljamo avanturu vlakom na drugu lokaciju i vraćamo se oko 15,00 sati za Hrvatsku. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 1.290 kn

Rok za prijavu:7 dana prije puta      Minimalan broj putnika 40

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu,
 • smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona (doručak i večera),
 • razgledavanja prema programu,
 • lokalnog vodiča u Firenci
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • cijena karte vlaka u Firenzu  10,00 eur po osobi (oba smjera),
 • karte za vlak za Viareggio 11,80 eur po osobi u oba smjera,
 • slušalice u Firenci za vođenje 3,00 eur po osobi,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • ulaznica za gledanje maskirane parade u Viareggiu 15,00 eur po osobi (vrijedi svakog eura)
 • boravišna pristojba 1,00 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata od 01.01.2012. u hotelu 3*
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 290 kn
 • Putno osiguranje

 

Moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni. Dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe 50% popusta. Dijete do 3 godine gratis.

 

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije.

Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo.Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:

 • gotovina, internet bankarstvo,
 • kreditne kartice: Diners do 12 rata bez kamata

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142.

Polica jamčevine br. 1501-00000274 uplaćena kod Wiener  osiguranja Vienna Insurance group d.d. Zagreb, Slovenska 24. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za najbolje ponude putovanja!