Diners - do 12 rata bez kamata
 
 

 

 


DC Travel i Lufthansa Vas časte ulaskom u Business Class Lounge:
 
Za svaku kupljenu Lufthansinu interkontinentalnu zrakoplovnu kartu u DC Travelu, za putovanje u ekonomskoj klasi, dobivate ulaznicu za Lufthansa Business Class Lounge!   


U DC Travelu sve aranžmane, kao i zrakoplovne karte možete kupovati i plaćati Diners kreditnom karticom na 12 rata!
tel: 01 4929 210
travel@dctravel.hr

separator separator separator
Moj račun

Kreta, Atena i Peloponez

GRČKA

Kreta, Peloponez i Atena

Zrakoplovom iz Zagreba

28.5. - 4.6., 25.6. - 2.7., 3 - 10.9., 1. - 8.10.2017.

 

Trajanje putovanja: 8dana / 7 noćenja

Najmanji broj putnika: 25

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan:  ZAGREB - ATENA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Slijedi prijava na let za Atenu OU 300 (Croatia Airlines) i polijetanje u 15.00 sati. Slijetanje u Atenu se predviđa u 19.00 sati po lokalnom vremenu. Slijedi transfer do središta grada i smještaj u hotel. Noćenje.

 

2. dan: ATENA - PIREJ

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na panoramsku vožnju Atenom: trg Sintagma sa zgradom parlamenta, Akademija, Sveučilište i Nacionalna biblioteka, stadion Kalimarmaro, Zeusov hram i Hadrijanov slavoluk. Slijedi obilazak Akropole, najsvetijeg dijela antičke Atene s hramom Erehtejem, ukrašenim karijatidama, stupovima u obliku djevojaka i Partenonom, savršenim, klasičnim hramom. Šetnja kroz četvrti Plaka i Monastiraki do središta grada. Slobodno poslijepodne. Kasnoposlijepodnevni transfer  do luke u Pireju, ukrcaj na brod, smještaj u kabine te isplovljavanje. Brod je opremljen restoranima, barovima i trgovinom.  Noćna plovidba prema Kreti.

 

3. dan: otok KRETA (KNOS, HERAKLION)

Ranojutarnje uplovljavanje u luku Herakliona, najvećeg grada Krete. Odlazak na razgled ostataka veličanstvene palače u Knosu, središta minojske kulture. Ovo je bila palača mitskoga kralja Minosa u kojoj se nalazio labirint, stan čudovišta Minotaura koji se hranilo ljudskim mesom. Nakon razgleda, povratak u Heraklion te bolje upoznavabnje minojske kulture u obnovljenom «kretskom Louvreu», Arheološkom muzeju. Prijava i smještaj u hotel. Kraća šetnja do glavnoga gradskog trga i slobodno poslijepodne. Noćenje.

 

4. dan: otok KRETA (SPINALONGA - AG. NIKOLAOS)

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni (doplata) izlet na otok Spinalongu, na kojem je nekada bila smještena kolonija gubavaca opisana u knjizi Victorije Hislop „Otok“. Nakon obilaska slijedi vožnja do obližnjeg gradića Agios Nikolaosa te slobodno vrijeme za šetnju i kavu uz slano jezerce, koje dominira središtem grada. Povratak u Heraklion. U večernjim satima postoji mogućnost fakultativnog (doplata) odlaska na večeru s folklornim programom, koji osim kretskih, narodnih plesova obuhvaća i najpoznatije plesove drugih, grčkih regija. Noćenje.

 

5. dan: otok KRETA (HERAKLION - GORTINA - FEST - MATALA - HERAKLION)

Doručak. Dan slobodan za šetnju i odmor ili fakultativni (doplata) odlazak na jug otoka, gdje ćete obići ostatke nekadašnjeg rimskog i ranokršćanskog središta otoka, Gortine. Slijedi posjet ostacima još jedne minojske palače, one u Festu za koju se vjeruje da je pripadala mleđem bratu kralja Minosa, Radamantu. Poslijepodne je rezervirano za kupanje u Libijskom moru na plaži u Matali. Vožnja prema Retimnonu, gradiću kojim dominiraju mletačke zidine i utvrda. Ovdje se mletačke arhitektura i palače skladno stapaju s turskom arhitekturom te s pravoslavnim i katoličkim sakralnim građevinama. Smještaj u hotel i večernja šetnja uskim, gradskim uličicama. Noćenje.

 

6. dan: otok KRETA (HERAKLION - RETIMNON - HANIJA)

Doručak. Ranojutarnja vožnja prema Retimnonu, gradiću kojim dominiraju mletačke zidine i utvrda. Ovdje se mletačke arhitektura i palače skladno stapaju s turskom arhitekturom te s pravoslavnim i katoličkim sakralnim građevinama. Šetnja uskim uličicama te obilazak utvrde. Nastavak vožnje prema Haniji, još jednom gradu u čijem srcu ćete pronaći i džamiju i franjevački samostan, i pravoslavnu crkvu. Šetnja gradom i slobodno poslijepodne. Ukrcaj na brod u ranim večernjim satima, smještaj u kabine te isplovljavanje za Pirej i Atenu. Noćna plovidba.

 

 

7. dan: PIREJ - MIKENA - NAUPLION - EPIDAUR - ATENA

Ranojutarnje uplovljavanje u luku Pirej i odlazak prema poluotoku Peloponezu. Zaustavljanje na Korintskom kanalu za samostalan doručak ili kavu. Nastavak vožnje prema pokrajini Argolidi. Kroz slikovita sela, maslinike i plantaže naranči put će vas odvesti do ostataka mitske Mikene iz koje je Agamemnon poveo Ahejce u desetogodišnju opsadu Troje. Nakon razgleda odlazak do Naupliona, prve prijestolnice moderne Grčke. Sa svojom venecijanskom arhitekturom i bugenvilijama, Nauplion slovi za najljepši grad Grčke. Kratko slobodno vrijeme za šetnju i ručak. Put ćete nastaviti vijugavom cestom do svete šume boga Asklepija u Epidauru i tu pogledati teatar čuven po svojoj savršenoj akustici. Vožnja do Atene, smještaj u hotel i noćenje.

 

8. dan: ATENA - ZAGREB

Doručak i slobodno jutro do transfera u zračnu luku. Slijedi let za Zagreb na liniji OU301 (Croatia Airlines) u 19.50 s predviđenim slijetanjem u 22.20 sati po lokalnom vremenu.

 

 

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  5.440 kn*

* FM popust vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni.

 

Redovna cijena aranžmana po osobi:   5.890 kn

 

 

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, prijevoz brodom na relaciji Pirej - Heraklion // Hanija - Pirej u dvokrevetnoj unutarnjoj kabini (bez prozora) s kupaonicom na osnovi dva noćenja, smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelima 3*/ 4* u Heraklionu i Ateni na bazi pet noćenja s doručkom, transfere i razglede prema programu (ulaznice nisu uključene), lokalnog vodiča na engleskom jeziku na Akropoli, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

 

Obavezne doplate: pristojbe zračnih luka 1.190 kn (obavezna doplata kod prijave), pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos istih određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata.

 

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu i jednokrevetnu, unutarnju kabinu 2.100 kn, ulaznice na arheološke lokalitete i u muzeje, dodatne obroke, usluge, putno osiguranje (preporučamo).

Fakultativni programi: Izlet na otok Spinalongu i u Agios Nikolaos (uključena ulaznica i prijevoz brodom) 450 kn, Folklorna večer na Kreti (uključena večera s pićem i transfer) 420 kn, cjelodnevni izlet u Gortinu, Fest i Matalu (uključene ulaznice) 450 kn

Informativne cijene ulaznica: Arheološki lokalitet u Knosu i Arheološki muzej u Heraklionu 15 EUR , Arheološki muzej u Haniji 4 EUR , Mikena 12 EUR , Epidaur 12 EUR , Akropola 20 EUR, kombinirana ulaznica za Akropolu, Agoru, Kerameikos, Hadrijanovu biblioteku i Zeusov hram 30 EUR, Muzej Akropole 5 EUR, Nacionalni arheološki muzej 5 EUR

 

Važne napomene

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

- Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

- Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Kompas Zagreb d.d. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Kompasa Zagreb.

 

 

 Glavni i odgovorni organizator: Kompas d.d.

 

 

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za najbolje ponude putovanja!