Diners - do 12 rata bez kamata
 
 

Opišite svoje najuzbudljivije putovanje na idealnoj destinaciji. Možda već doživljeno, a možda tek očekivano. Čak 10 najkreativnijih odgovora nagradit ćemo toaletnim setom Austrian Airinesa, koji ćete sigurno trebati na sljedećem letu. Igramo se do 11. studenog, a autore najkreativnijih odgovora objavit ćemo ovdje 12. Studenog. Više o nagradnom natječaju ovdje


 
Za svaku kupljenu Lufthansinu interkontinentalnu zrakoplovnu kartu u DC Travelu, za putovanje u ekonomskoj klasi, dobivate ulaznicu za Lufthansa Business Class Lounge!   


U DC Travelu sve aranžmane, kao i zrakoplovne karte možete kupovati i plaćati Diners kreditnom karticom na 12 rata!
tel: 01 4929 210
travel@dctravel.hr

Moj račun

Kraljevski Maroko

KRALJEVSKI MAROKO

MARRAKESH – CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FEZ – IFRANE – VISOKI ATLAS - ÄIT BENHADDOU

7 dana zrakoplovom iz Zagreba

 

Datum putovanja:

17.-23.4.2017.

 

 

 

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI – min. 45 putnika:: 6.650 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

Doplata za manji broj putnika –min. 35 osoba: 310 kn

 

Poklon za ECC članove – ulaznica u džamiju Hassana II u Casablanci

 

1. DAN: ZAGREB – RABAT – MEKNES – FEZ   večera

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci kod šaltera informacija u ranim jutarnjim satima. Prijava na izravni let za Rabat. Po slijetanju razgled Rabata - glavnog grada i političkog središta Maroka. Razgled vanjštine Kraljevske palače, Hassanovog tornja, minareta nedovršene džamije Yakuba al Mansura i mauzoleja Muhameda V., marokanskog sultana i kralja koji je doprinio ostvarenju neovisnog Maroka u pregovorima s Francuzima. Zaustavljanje kod kasbe Oudayas, izgrađene u vrijeme dinastije Almohada. Putovanje prema Meknesu, gradu koji je svoje zlatno doba kao vladarska prijestolnica doživio u početku 18. st. kada ga je izgradio sultan Moulay Ismail, poznat i kao „marokanski Versailles“. Nekoliko godina prije njegove smrti dovršena je gradnja i Bab Mansoura, poznatih marokanskih gradskih vrata koja se smatraju i najljepšima na sjeveru Afrike, s prekrasnim mozaikom. Razgledat ćemo umjetno jezero Sahrij Swani gdje su vidljivi i ostaci kraljevskih konjušnica i mauzoleja Moulaya Ismaila. Nastavak putovanja do Feza, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

2. DAN: FEZ doručak, večera

Doručak. Upoznajmo Fez! Ovaj marokanski kraljevski grad zaslužuje naziv „Meka zapada“. Ispred drugih je gradova u vjerskom i kulturnom značaju, njegovo sveučilište al-Karaouin iz 9. st. najstarija je aktivna medresa (islamska obrazovna ustanova). U velikoj medini starog dijela grada Fas Al Bali pod zaštitom UNESCO-a i ujedno jednoj od najstarijih i najvećih pješačkih zona svijeta razgledat ćemo izvana džamiju al-Karaouine i mauzolej Idrissa II te madresu Attarine iz zlatnog doba Fesa. Upoznat ćemo stare obrte, a naći ćemo nešto vremena i za kupovinu. U Fes el Jedidu ćemo razgledati vanjštinu Kraljevske palače i prošetati starom židovskom četvrti. Večera. Noćenje.

 

3. DAN: FEZ – IFRANE – BENI MELAL – MARRAKECH  doručak, večera

Doručak. Odlazak na put prema naselju Ifrane, poznatom kao „švicarski Maroko“: na više od 1600 metara nadmorske visine nalazi se naselje poznato po svojim crvenim krovovima u kojem Marokanci skijaju! Nastavak putovanja prema Marrakechu preko grada Beni Melal koji se nalazi na starom putu iz Feza za Marrakech. Dolazak u „crveni grad“ Marrakech u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

4. DAN: MARRAKECH doručak, večera

Doručak. Nakon doručka odlazak u razgled „crvenog bisera juga“, gdje je u razdoblju francuskog protektorata u 20.st. ekscentrični marakeški paša, poznat kao „Gospodar Atlasa“, postao veliki ambasador mjesta i Marakech se upisao na turistički zemljovid najglamuroznijih mjesta na svijetu. Obići ćemo lokalnu ljekarnu gdje ćemo ući u kraljevstvo začina, čajeva i arganovog ulja. Slijedi razgled grobnice dinastije Saadi koji su u 16.st. izabrali Marrakech za glavni grad nakon što je Fez doživio propast i palaču Bahia koja je dobila ime po ženi velikog vezira Si Mousse. Slobodno poslijepodne za aktivnosti prema želji, kupovinu suvenira, dodatne razglede, itd. Preporučujemo da dio slobodnog vremena provedete u najživahnijem kutku Afrike kako nazivaju trg Djema el-Fna gdje domaćini uživaju u slasnoj marokanskoj hrani, kupuju povrće, lijekove, osluškuju pripovjetke pripovjedača priča te promatraju krotitelje zmija. Večera, noćenje.

 

5. DAN: MARRAKECH – BERBERSKO SELO ÄIT BENHADDOU – MARRAKESH  doručak, večera

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet prema berberskom utvrđenom mjestašcu Ait Benhaddou. Vožnjom preko Atlasa i kroz prijevoj Ticha doći ćemo do gradića koji je zbog svojeg specifičnog izgleda omiljeno mjesto za posjet, gradić pod zaštitom UNESCO-a, koji se za razliku od rijetkih gradova u svijetu može pohvaliti zaista bogatom filmografijom: zbog svojeg jedinstvenog izgleda Ait Benhaddou je korišten kao kulisa mnogim poznatim filmovima, tu su se između ostalih snimali „Lawrence od Arabije“, „Sodoma i Gomora“, „Isus iz Nazareta“, „Marko Polo“, „Biser Nila“, „Gladijator“ i „Aleksandar Veliki“, kao i dijelovi serije „Igra prijestolja“. U poslijepodnevnim satima povratak u Marrakech. Večera i noćenje.

 

6. DAN:   MARRAKECH – CASABLANCA  doručak, večera

Doručak. Slobodno prijepodne u Marrakechu. Predlažemo fakultativno posjet glasovitoj vili i vrtu Majorelle čiji je vlasnik bio jedan od najutjecajnijih modnih dizajnera 20.stoljeća, Yves Saint Laurent. Originalno je vila bila vlasništvo slikara Jacquesa Majorellea koji je bio vlasnik u 20-im godinama prošlog stoljeća kad je Maroko bio francuska kolonija. U vili dominira plava boja koju je Jacques Majorelle nazvao bleu Majorelle. U njoj je smješten zanimljiv Muzej islamske umjetnosti, a vrt vile je posebno privlačan. Ili mogućnost organiziranog odlaska u dolinu Ourika (doplata na licu mjesta), 60-ak kilometara udaljenu od Marrakecha, poznatu po neokrnjenoj prirodi i naseljima Berbera koji tamo žive. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja i uživati u hrani koju će nam spraviti beduini. U poslijepodnevnim satima putovanje prema Casablanci. Dolazak u hotel, smještaj i slobodna večer. Noćenje.

 

7. DAN: CASABLANCA – LJUBLJANA/ZAGREB    doručak

Doručak. Razgled Casablance, gospodarskog središta države. Francuzi su, osim što su izradili nacrte Casablance, izgradili i najveću džamiju 1993. godine, koja prima čak 25.000 vjernika, a posvećena je kralju Hassanu II. Razgled džamije Hassana II, velikog arhitekturnog djela koje ima 210 metara visok minaret što ga čini najvišim minaretom na svijetu. Odvest ćemo se do obale „La Corniche“ i zaustaviti na trgu Muhameda V., upravnog središta Casablance.  U poslijepodnevnim satima let prema Ljubljani. Po slijetanju organizirani transfer (uključen u cijenu) u Zagreb.

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

zrakoplovni prijevoz Zagreb-Rabat-Casablanca-Ljubljana, autobusne prijevoze, šest polupansiona u hotelima 4* lokalne kategorije, vanjske razglede po programu s lokalnim vodičem, ulaznice u grobnicu dinastije Saadi, palaču Bahia i medresu Attarine, lokalnog vodiča, pratitelja na hrv.jeziku, organizirani transfer u Zagreb u povratku i organizaciju putovanja.

 

DOPLATE

Po želji prilikom rezervacije: jednokrevetna soba 1.070 kn

Obavezne doplate vodiču na putu: osnovne napojnice 45 € (odrasli i djeca).

Po želji na putu:  vila i vrt Majorelle 100 DH

 

Glavni i odgovorni organizator: Palma d.o.o.

 

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za najbolje ponude putovanja!